POSODE ZA VINO POSODE ZA MED STISKALNICE HLADILNE POSODE PLOŠČNI FILTRI POLNILNICE VINIFIKATORJI ACETATORJI LESINOX IZDELKI PO NAROČILU


Potopni vinifikator

Vinifikator se uporablja za sproščanje barvnih, aromatičnih in drugih sestavin iz grozdnih jagod pri rdečih vinih. V ta namen izdelujemo dva tipa vinifikatorjev potopni in prelivni vinifikator. Potopni vinifikator potaplja klobuk z loputami, prelivni pa zaliva klobuk z črpalko. Krmilni del lahko zajema regulacijo hlajenja, saj so vinifikatorji opremljeni z zunanjim hladilnim plaščem. Na pokrovu vinifikatorja so vgrajena vrata fi 400 z navojnim nastavkom za veho in nastavkom za doziranjem plina. Dno vinifikatorja je nagnjeno 5° proti izstopnim vratom. Dno vinifikatorja je lahko tudi dvojno z grelcem za dogrevanje mošta. Potopni vinifikator ima na pokrovu nameščen pnevmatski cilinder, na katerem se nahaja sistem loput katere potapljajo klobuk mošta. Cilinder je krmiljen z elektroniko s katero je možno nastavljati intervale delovanja. Sistem loput se, da enostavno demontirati in vinifikator lahko uporabimo tudi za shranjevanje vina. Vinifikator je lahko dodatno še opremljen z črpalko za zalivanjem klobuka.
Potopni vinifikator VN3300 Potopni vinifikator VN5000Potopni vinifikator VN10000

Prelivni vinifikator

Prelivni vinifikator z črpalko zaliva klobuk mošta. Črpalka v spodnjem delu črpa mošt in ga po cevnem sistemu dovaja na vrh pokrova vinifikatorja. Na koncu cevnega sistema je razperšilec kateri razprši mošt po klobuku. Črpalka je krmiljena z elektroniko na kateri nastavljamo časovne intervale vklopa in izklopa črpalke.
Prelivni vinifikator VN 3300 ČR Prelivni vinifikator VN5000 ČRPrelivni vinifikator VN10000 ČR
 
www.turizemmaleric.si
© 2012 Inox proizvodi KMS Malerič d.o.o. | Izdelava MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?